Inzicht

Om goed leiding te kunnen geven of persoonlijk leiderschap te stimuleren is een van de belangrijkste ingrediënten: Jezelf goed kennen. Weet waar je energie van krijgt, wat je energie kost, waar je door gedreven wordt en hoe jouw ideale werkomgeving eruit ziet.

Het is voor jezelf belangrijk, omdat je weet wat je wel en niet moet doen, maar ook om in de communicatie naar anderen te gebruiken en verwachtingen te managen. Het geeft je een solide basis voor persoonlijk en zakelijk leiderschap.

Nog niet zoveel inzicht in jezelf? Of heb je wel een idee, maar niet scherp genoeg? Probeer dit dan zo snel mogelijk inzichtelijk te krijgen, want het gaat je de rest van je (werkende) leven helpen.

willeke van der zijde
Willeke van der Zijde
Accountmanager

"Bernie is een fijne vent die met zijn enthousiasme , humor en ervaring zowel op commercieel als sociaal vlak een fijne setting creëert om snel tot de kern van de (probleem) vraag te komen.

Hij is duidelijk, overzichtelijk en stelt de juiste vragen zodat je zelf de juiste antwoorden vindt. Pragmatische aanpak waardoor je handvatten krijgt om aan de slag te gaan. Met de focus op positieve beïnvloeding direct resultaat."

Werkwijze

Het traject bestaat uit de volgende 6 stappen:

1. Intake en doel formuleren (coachplan): Meting drijfveren en big 5

2. Mail met opdrachten die thuis uitgewerkt worden: Waarden en werkvoorwaarden, levensverhaal, bezinning arbeidsverleden. Persoonlijk bespreken en evalueren. Inzicht, patronen, keuzes, reflectie.

3. Opdrachten bekwaamheid analyses en beroepsrichtingen: Waar ben ik goed in? Past het werk, de cultuur, de taken bij mij?

4. Feest en berensessie: Wanneer is je doel behaalt (feest, vlag uit)? Waar ga jij je op focussen? Wat geeft energie en wat kost energie? Wat zijn de beperkende factoren (de beren op de weg uitschakelen)

5. Plan maken: Met alle kennis die je hebt opgedaan uit de vorige sessies. Concreet en smart. Balans en evenwicht creëren. Doorbreken patronen, loslaten, (zelf) vertrouwen creëren. 

6. Persoonlijk kompas aanpassen en uitvoeren: Communicatie naar je netwerk. Weer in een positieve flow komen.

Is het tijd voor een nieuwe koers? Plan nu een afspraak in voor een kennismakingsgesprek en we gaan  gezamenlijk aan de slag.

Scroll naar boven